Vindafjord Idrettslag

postmottak@vindafjord-il.no

Kontonr. 3241.07.00017

VIL- bussen

Bussen er vraka sept. 2017.
Ingen planar om ny.

Smaller Default Larger

Volley 2000

Volley2000

Volley 2000 er den unge og spennende spilleformen som er tilpasset barn, der utøverne raskt kommer til spill og aktiviteten er høy fra starten av. Det kan spilles av alle, også voksne nybegynnere. Det som skiller Volley2000 fra tradisjonell volleyball er hovedsakelig tre ting: antall spillere, at serven kan foretas fra helt fram til 3-meteren og at det er tillatt med ett sprett mellom to av ballberøringene.
Det er laget en video om Volley 2000, se nederst.
Spilleregler for Volley 2000.

Antall spillere på hvert lag
Et lag består av 3 til 4 spillere på banen. Er det flere enn 4 spillere kan spillerne rotere slik at en går ut og en annen spiller kommer inn. Det vanlige er at en spiller går ut til benken når han/hun skal rotere fra nettet til serveplass, og at den nye spilleren går inn på serveplass.

Startet i Sverige
Volley2000 kommer fra Sverige. Der spilles Volley2000 i konkurransesammenheng i aldersklasser opp til 13 år. Deretter går de over til å spille tradisjonell volleyball med seks spillere på hvert lag, og ingen sprett. Det kan også være en fordel å la eldre nybegynnere starte med Volley2000 for å lære seg grunnspillet. Det kan spilles med rene gutte- og jentelag, eller med mixlag.

Banen
Banen er en vanlig volleyballbane på 9 x 18 meter, med tremeterlinjer. I skolesammenheng og andre sammenheng kan det selvsagt spilles med mindre baner, men i konkurranser anbefales bane med normale mål.
Ballen
Bruk gjerne en vanlig volleyball, men med litt lavere trykk enn normalt. For de aller yngste kan skumplastballer være brukbare. Det finnes også spesielle begynnerballer som er noe lettere. Men husk at det er viktig i Volley2000 at ballen spretter bra!

Netthøyde
I konkurranser er nettets overkant 200 cm over gulvet. I skolesammenheng og lokalt, kan det benyttes andre høyder, men det skal ikke være så lavt at noen kan stå på gulvet og smashe eller blokkere. Det går også an å la en middels høy spiller stå på gulvet med strak arm i været og la nettet være til denne spillerens fingertupper.

Poeng
En kamp kan bestå av ett eller flere sett. Hver ball gir et poeng, uansett hvilket lag som server (running score). Normale sett går til 25 poeng, et avgjørende (tredje eller femte, avhengig om det spilles best av tre eller fem sett) sett spilles til 15 poeng. I begge tilfeller må laget som vinner settet ha minst 2 poengs ledelse.

Serven
Det trekkes lodd om hvilket lag som starter å serve. Spillet startes med serven De som bruker underarmesserve kan stå så langt fram som til tremeterlinjen. De som bruker overhåndsserve må stå bak baklinjen. Den spilleren som har servet, kan ikke angripe fra foran tremeteren. Det siste gjelder ikke om laget har bare to eller tre spillere.

Spretten
Serven skal tas mot før den spretter i gulvet. Ballen kan sprette utenfor banen på egen side, mellom to slag innenfor lagets berøringer, etter at en spiller først har berørt ballen. På trening for de aller yngste utøverne eller for  de som er helt nybegynnere, kan det også tillates at ballen spretter mer enn den ene gangen.

Slag
Ballen skal etter maksimum tre slag og en sprett spilles tilbake over nettet. Sprett regnes ikke som slag. Ballen kan spilles med en hvilken som helst kroppsdel, men forsøk å unngå spark. Det er viktig at spillerne lærer seg grunnslagene først.
I kamper kan laget ta inntil to time-outer á 30 sekunder i hvert sett. I konkurranser bør spillerne på et lag være likt kledd.

Hovedsponsorar

E-post: postmottak@vindafjord-il.no tlf: 918 88 688